Unizo Hageland Vzw

UNIZO HAGELAND VERWENT DE KINDEREN

Unizo Hageland organiseert ook dit jaar voor de 7de maal traditioneel tijdens het Paasweekend.

Unizo Hageland organiseert ook dit jaar voor de 7de maal traditioneel tijdens het Paasweekend het Paaseitjesfeest in de vijf gemeenten van zijn werkgebied:  Bekkevoort, Glabbeek, Kortenaken, Linter en Tielt-Winge. 

Op Paaszaterdag 26 maart 2016 is het de beurt aan Linter en Glabbeek.

In Linter starten de kinderen met het eitjes rapen omstreeks 14 in de weide achter het Parochiecentrum te Neerlinter en dit is samenwerking met de Linterse Middenstandsraad  
Ook die dag staat de Paashaas startensklaar in Glabbeek aan Jeugdhuis De Bunker waar hij de kinderen vanaf 14u verwelkomt. Jeugdhuis Bunker is daar de Partner in de organisatie.

Paasmaandag 28 maart 2016 staat de Paashaas te Bekkevoort, Kortenaken  en Tielt-Winge.
 
Nieuw dit jaar is dat ook de Middenstandsraad van Bekkevoort samen met Unizo Hageland dit evenement mee mogelijk maakt. Door deze samenwerking gaan beide ondernemersverenigingen de lokale werking in hun gemeente nieuw leven inblazen.
De Unizo Paashaas zal dus die dag om 14u de eerste keer op Bekkevoortse grond treden op het voetbalveld KK Bekkevoort aan het Sportpark De Heide. 
Ook in Kortenaken en Tielt-Winge zal die dag om 14u paasbeleving zijn aan de School Trip Trap te Kortenaken in samenwerking met het Oudercomité en aan het voetbalterrein te Sint-Joris-Winge waar KWB vanaf 13u zorgt voor een XXL Speelstraat.
De paashaas verwelkomt eerst alle kinderen om daarna te starten met de allerkleinsten die eitjes mogen gaan grabbelen.  Daarna komen de andere leeftijdscategorieën aan bod. Om tenslotte ook de ouders hun hartje te laten ophalen tijdens de “mama en papa run”

Dank zij onze sponsors, handelaars en zelfstandigen kunnen we per gemeente meer dan vijftig chocolade paashazen van een halve meter hoog uitdelen aan de gelukkigen. 

In de 1500 zakjes van elke gemeente zakjes zitten speciale nummers waaraan de naam van de sponsor gelinkt wordt. Ook dit jaar lachen alle hazen de gelukkigen vriendelijk toe.

En wie niet in de prijzen viel kan nadien nog deelnemen aan een loting van enkele hazen onder de aanwezige kinderen.

Unizo Hageland en zijn lokale partners houden zich eraan om de deelnemende handelaars te danken voor hun gulle inzet.  Eveneens dank aan de vijf gemeentebesturen die ons logistiek steunen. Maar vergeten we zeker de Paashaas niet, voor het plezier die hij de kinderen bezorgt

Wij hopen dan ook van harte op Uw aanwezigheid te mogen rekenen.